Tuin

De tuin is echt een pronkstukje van dit huis. Officieel is de tuin 400 m2, maar in de praktijk is hij om onduidelijke redenen groter. Hij zou 10 meter breed moeten zijn, maar is achterin zeker 12 meter breed. Wij hebben dat maar lekker zo gelaten.

Het is een kinder- en snoeptuin. Hij staat namelijk vol met kinderspeeldingen en met fruit. Een deel van die kinderspeeldingen nemen wij mee naar het volgende huis, maar het meeste blijft staan. Qua fruit is er te plukken: Japanse wijnbessen, bramen, gele en roze herfstframbozen, pruimen, Jonagold appels, aardbeien, witte en blauwe druiven, kersen en rode bessen.

Verder hebben we nog kippen naast het huis, maar die gaan natuurlijk mee. Wat daarnaast nog handig is, is de overkapping. Hier stallen we de fietsen, hangen we de was en zitten we in het avondzonnetje te genieten.

Qua ligging van de tuin is het fijn dat er altijd zon is, ook ’s avonds. We hebben de tuin zo ingedeeld dat de kinderen zo veel mogelijk in de schaduw spelen en dat de fruitplanten zo veel mogelijk in de zon staan. De tuin staan vol met bloembollen, ook aan de buitenkant. De voortuin is met name in het voorjaar prachtig, omdat er veel bloemen door het gras heen groeien. In de zomer is het er wat minder uitbundig, omdat de beuken hun schaduw werpen op de voortuin.